Dania główne

3 pomysły na obiad. W roli głównej: przecier pomidorowy Pudliszki

05 Czerwiec, 2018
3 pomysły na obiad. W roli głównej: przecier pomidorowy Pudliszki

Przecier pomidorowy pojawia się jako podstawowy składnik wielu potraw niemal z całego świata. Przedstawiamy pomysły na 3 obiady w stylu marokańskim, francuskim i włoskim, wszystkie na bazie tego samego przecieru pomidorowego Pudliszki. Sosy, zupy, gulasze – do wyboru, do koloru… Zapinaj pasy!

Pomidorowe szaleństwo z okazji Światowego Dnia Makaronu, czyli przepis na idealny sos boloński

25 Październik, 2017
Pomidorowe szaleństwo z okazji Światowego Dnia Makaronu, czyli przepis na idealny sos boloński

Kuchnia włoska to jedna z najbardziej popularnych kuchni w Europie. Słynie  z aromatycznych przypraw, oliwy, parmezanu i oczywiście makaronów z dodatkiem pysznych sosów. Daniem, które króluje we włoskich restauracjach jest spaghetti bolognese, w którym najważniejszą rolę odgrywa mięso i sos na bazie pomidorów. Warto skusić się na jego przygotowanie właśnie dzisiaj, ponieważ 25 października obchodzimy Światowy Dzień Makaronu.

Pizza kalafiorowa na dobry sen

10 Październik, 2017
Pizza kalafiorowa na dobry sen

Dzięki tej zdrowej, niskowęglowodanowej i bezglutenowej kalafiorowej pizzy, można wreszcie cieszyć się zjedzeniem pizzy bez poczucia winy.

Niecodzienna ryba w niecodziennym wydaniu – poznaj labraksa!

06 Czerwiec, 2017
Niecodzienna ryba w niecodziennym wydaniu – poznaj labraksa!

Uwielbiasz ryby, ale tradycyjny, „polski” karp, makrela czy dorsz już nieco Ci się przejadły? Szukasz inspiracji i pragniesz odkrywać nowe smaki? Jeśli tak, najlepszą odpowiedzią na potrzeby i wymagania Twojego podniebienia może okazać się labraks. Co to za ryba, jak smakuje i w jaki sposób ją przyrządzić? Sprawdź już teraz i daj się oczarować!

Karp w makaronowej odsłonie

19 Grudzień, 2016
Karp w makaronowej odsłonie (fot. fotolia)

Polska tradycja wigilijna to menu złożone z 12 potraw. Pośród nich ważne miejsce zajmuje karp, bez którego nie wyobrażamy sobie już świątecznych przygotowań. Tradycyjnych sposobów na przyrządzenie tej słodkowodnej ryby jest wiele, ale warto sięgnąć także po niestandardowe kulinarne rozwiązania. Jak zaserwować karpia w zupełnie nowej odsłonie, podpowiada Piotr Ceranowicz, ekspert kulinarny marki Lubella.

Klopsiki cielęce w sosie z cytryny i majeranku

09 Grudzień, 2016

Przepis lekki, szybki, a przy tym odświeżający – smażone klopsiki z cytryną i majerankiem to pomysł na szybki, smaczny obiad.

Składniki na 24 klopsiki:

  • 480 g mielonej cielęciny
  • 4 g suszonego, mielonego majeranku
  • 50 ml soku z cytryn Limmi
  • 20 g tartego sera typu parmezan
  • 2 średniej wielkości jajka
  • 10 g bułki tartej
  • 60 g mąki
  • olej roślinny
  • sól, pieprz
  • 5 g oliwy z oliwek extra vergine Olitalia

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z dyni makaronowej

25 Październik, 2016
Zapiekanka z dyni makaronowej (fot. depositphotos)

Dynia makaronowa to warzywo niezwykłe - wygląda jak zwykła dynia, ale ani dynią nie smakuje, ani po ugotowaniu jej nie przypomina. Zobaczcie, jak przygotować z niej pyszną zapiekankę!

Kalafior po chińsku w kokosowej panierce

22 Wrzesień, 2016

Kalafior można podawać na wiele sposobów - poza klasycznym gotowanym z bułką tartą, placuszkami czy pizzą kalafiorową dobrze czuje się w towarzystwie orientalnych sosów. Przedstawiamy nasz przepis na kalafiora pieczonego w kokosowej panierce, z miodowo-sojowym sosem. Smacznego!

Słodko-pikantny kurczak

06 Wrzesień, 2016
Słodko-pikantny kurczak (fot. depositphotos)

Szukasz przepisu, który będzie jednocześnie prosty i wyszukany? Wypróbuj orientalnego kurczaka w słodko-pikantnym sosie i zakochaj się w mieszance aromatów!

Wytrawne placki ziemniaczane z pastą z bakłażana – wypróbuj, a pokochasz ten smak!

01 Wrzesień, 2016
Wytrwane placki ziemniaczane z pastą z bakłażana – wypróbuj, a pokochasz ten smak! (fot. depositphotos)

Placki ziemniaczane to potrawa, która od lat króluje na polskich stołach. To pyszne, chrupiące danie powstaje z tartych ziemniaków. Warto jednak nieco odejść od tradycji i spróbować ich w połączeniu z pastą z bakłażana, która nada klasycznym plackom ziemniaczanym wyrazistego i orientalnego smaku.

Kurczakowe różyczki z pomidorami i pesto

03 Czerwiec, 2016

Kurczakowe różyczki z pomidorami to nieco inne podejście do klasycznych roladek z kurczaka. Aromatyczne, soczyste i efektowne, na pewno zaskoczą Twoich gości!

Lekka lasagne ze szpinakiem

23 Maj, 2016

Smaczna, zdrowa, sycąca i aromatyczna - lasagne ze szpinakiem to idealne danie, gdy za oknem słońce świeci coraz śmielej. Smacznego!

Subscribe to Dania główne
  • Ostatnie
  • Popularne
  • Facebook
 14 listopada- Światowy Dzień Chorych na Cukrzycę
Niezdrowy styl życia, nieprawidłowa dieta, nadmiar kalorii,...
środa, Listopad 14, 2018 - 09:25
Idealnie nawilżona skóra z L’Oréal Hydra Genius
Problem zbyt suchej skóry jest dość powszechny. Wpływ na jej...
wtorek, Listopad 13, 2018 - 14:15
Eko pielęgnacja włosów równie skuteczna jak tradycyjna? To możliwe!
Bardzo silnym światowym trendem rynkowym jest naturalność i...
poniedziałek, Listopad 12, 2018 - 12:49
FLO w obliczu wyzwania - pranie podczas roku szkolnego
Każdy na pewno ma w domu taką rzecz, która zaplamiła się i n...
piątek, Listopad 9, 2018 - 10:13

  

Reklama